Γλυκιά παέγια με φράουλες αμύγδαλα και δενδρολίβανο

Γλυκιά παέγια με φράουλες αμύγδαλα και δενδρολίβανο Γλυκιά παέγια με φράουλες αμύγδαλα και δενδρολίβανο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 25 γρ. φύλλα δενδρολίβανου
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι σπόροι μαύρου πιπεριού
  • 25 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1,4 λίτρα γάλα
  • 175 γρ. μικρόκοκκο ρύζι
  • 1 πικραμύγδαλο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ώριμες φράουλες καθαρισμένες

Εκτέλεση

Σκίζουμε το ξυλάκι βανίλιας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους από το εσωτερικό της. Τοποθετούμε σε βαμβακερό ύφασμα το δενδρολίβανο, τα ξυλάκια και τους σπόρους βανίλιας, το ξυλάκι κανέλας, τους σπόρους πιπεριού και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και δένουμε το ύφασμα καλά. Βράζουμε στο τηγάνι παέγιας το γάλα μαζί με το μπουκετάκι αρωματικών που μόλις φτιάξαμε. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι, το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, ώστε να μην πιάσει κρούστα στην επιφάνεια. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή, ώστε να μην βράζει το ρύζι. Μετά από 30 λεπτά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μετά από 15 λεπτά, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρούμε και πετάμε το μπουκετάκι αρωματικών. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ακριβώς μόλις πριν σερβίρουμε, κόβουμε στη μέση τις φράουλες και τις τοποθετούμε πάνω από το ρύζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε