Γλώσσες αρνίσιες με κάπαρη

Γλώσσες αρνίσιες με κάπαρη Γλώσσες αρνίσιες με κάπαρη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • λίγες γλώσσες αρνίσιες
  • λίγο σέλινο
  • 2 καρότα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 2 ποτ. κρ. άσπρο κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 5 κουτ. σούπ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • λίγο ξίδι
  • νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τις γλώσσες για 24 ώρες σε παγωμένο ξιδάτο νερό, τις πλένουμε καλά και, αφού τις ζεματίσουμε με βραστό νερό, τις καθαρίζουμε  από την πέτσα τους. Τις βράζουμε με το σέλινο, τα καρότα, την δάφνη και το κρασί για 2 ώρες, προσέχοντας να μείνει ζωμός. Κόβουμε τις γλώσσες σε φέτες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε την κάππαρη και σβήνουμε με λίγο ξίδι και λίγο ζωμό, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Περιχύνουμε τις γλώσσες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε