Γλώσσα βοδινή κοκκινιστή

Γλώσσα βοδινή κοκκινιστή Γλώσσα βοδινή κοκκινιστή
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 γλώσσα βοδινή
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 ξιλάκι κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξύνουμε καλά τη γλώσσα, την πλένουμε και την βράζουμε με αλάτι.  Μόλις πάρει 2-3 βράσεις, την στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Έπειτα, την βράζουμε με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το  αλάτι για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν βράσει, την στραγγίζουμε και με ενα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη χοντρή πέτσα, όπως και δύο κοκαλάκια που βρίσκονται στη βάση της. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τη γλώσσα στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα υπόλοιπα καρότα, το υπόλοιπο σέλινο, σβήνουμε με κρασί και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Τέλος, αφαιρούμε την γλώσσα, την κόβουμε  σε φέτες και την σερβίρουμε με τη σάλτσα, αφού όμως προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει τα γαρίφαλα και τη κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε