0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 750 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
- 50 γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την βρέχουμε με νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και όταν αρχίσει να σχηματίζει φούσκάλες, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι σταγόνα κρύο νερό να δούμε εάν σχηματίζεται κόμπος. Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα εμαγιέ ή ανοξείδωτο μπολ και αφού μισοκρυώσει, το ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι προς μία κατεύθυνση μέχρι να πήξει.