0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 κουταλιές γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα την σοκολάτα, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να γίνει λείο το μείγμα. Χτυπάμε το γλάσο τακτικά καθώς κρυώνει, ώσπου να κρυώσει αρκετά για να το αλείψουμε ή να το δουλέψουμε με το κορνέ. Το χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις αποκτήσει τη σωστή υφή.