Γκβίνα

Γκβίνα Γκβίνα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου

Συστατικά

  • 750 γρ. ανθότυρο
  • 1 κεσέ γιαούρτι  στραγγισμένο
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάτε μαζί το τυρί, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε να ενωθούν καλά.

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνετε με το μείγμα προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσουν.

Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 26 και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για 45' περίπου ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε