Γκερεμέζι

Γκερεμέζι Γκερεμέζι
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αργολίδα

Συστατικά

  • 5 lit γάλα πρόβειο
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 6 κιλά γιαούρτι
  • γάλα όσο ακόμη χρειαστεί
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το πρόβειο γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το αλατίζουμε. Το αδειάζουμε μέσα σε τουλούμι, δοχείο από κατσικίσιο δέρμα και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι. Το κλείνουμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος. Κάθε μέρα ρίχνουμε γάλα βρασμένο, κρύο και αλατισμένο. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το τουλούμι. Είναι έτοιμο όταν γίνει πηχτό σαν γιαούρτι σακούλας. Τότε βγάζουμε λίγο- λίγο και το σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή ορεκτικό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε