Γιουβέτσι με μοσχάρι

Γιουβέτσι με μοσχάρι Γιουβέτσι με μοσχάρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 πρέζες δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  2. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για λίγο. 
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. 
  4. Προσθέτουμε επιπλέον νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε συνέχεια. 
  5. Μόλις πάρει βράση και το κριθαράκι έχει αρχίσει να φουσκώνει, μπορούμε να το βάλουμε σε ταψί και να το ψήσουμε στους 180°C, διαφορετικά ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. 
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό. 
  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε