0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 100 γρ. ρύζι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λίγος δυόσμος
- μαϊντανός
- 1 αυγό
- 1/2 κιλό ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, το μισό μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπίπερο, ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.