Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ (για τη σούπα)

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το μαϊντανό, το ρύζι, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, λίγο αλάτι, και 1/2 φλιτζάνι λάδι να βράσουν. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε τα μπαλάκια του κιμά αλευρωμένα, μόλις μισοβράσουν, το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Για το αυγολέμονο:

Χτυπάμε το αυγολέμονο, προσθέτουμε λίγο ζουμί ώστε να έρθει στην ίδια θερμοκρασία, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε