Γιαουρτόψωμο

Γιαουρτόψωμο Γιαουρτόψωμο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8.000 γρ. αλεύρι 70% μαλακό αρτοποιίας
  • 2.000 γρ. αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης
  • 250 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. γάλα σκόνη 26% λιπαρά
  • 300 γρ. μαγιά
  • 1.500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5.000 γρ. νερό 25°C
  • 100 γρ. βελτιωτικό
  • 1.000 γρ. ξινάδι λευκό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι, το αλεύρι σίκαληε, το αλάτι, το γάλα, την μαγιά, το γιαούρτι, το νερό, το βελτιωτικό και το ξινάδι στην πρώτη ταχύτητα  του μίξερ για 5 λεπτά και στη δεύτερη ταχύτητα για 5 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, το κόβουμε σε κομμάτια βάρους 450 γραμμαρίων και τα πλάθουμε στρόγγυλα. Τα τοποθετούμε σε καλαθάκια ανάποδα και στοφάρουμε για 40 λεπτά πριν το φούρνισμα. Γυρίζουμε τα ψωμιά, ώστε οι σχισμές να είναι από πάνω και ψήνουμε στους 230°C με ατμό για 40 λεπτά περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε