Γιαουρτλού κεμπαπ

Γιαουρτλού κεμπαπ Γιαουρτλού κεμπαπ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

 

  • 1 κιλό αρνί μπούτι σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια σε μεγάλους κύβους
  • πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3-4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 4-5 μεγάλες πίτες (για σουβλάκια)
  • γιαούρτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Για το κεμπάπ:

Περνάμε το κρέας από μεταλλικά σουβλιά ή ξυλάκια για σουβλάκια, τοποθετώντας ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος ένα κομμάτι πιπεριά και λίγο κρεμμύδι και ψήνουμε στο φούρνο (ή στη σχάρα αφού τα λαδώσουμε).

Για τη σάλτσα:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Οδηγίες για το σερβίρισμα:

Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε τις πίτες και τις ψήνουμε. Τις κόβουμε στα τέσσερα, τις αλείφουμε με το γιαούρτι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με το κεμπάπ. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και το κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε