Γεμιστό καλαμάρι με αμύγδαλα

Γεμιστό καλαμάρι με αμύγδαλα Γεμιστό καλαμάρι με αμύγδαλα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια, ποδαράκαι καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3-4 μεγάλα κρεμμύδια, κοπανισμένα και στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρντισμένα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα ποδαράκια σετο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι με το μισό νερό και αφήνουμε τη γέμισή μας να μισοβράσει. Πριν γεμίσουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε στη γέμιση τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Τοποθετούμε τα καλαμαράκια με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο νερό σε τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τη γέμιση που περίσσεψε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σκεπασμένα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη, ώστε να μείνει στο τέλος μια ωραία σάλτσα, που θα την πήξουμε με λίγο νισεστέ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε