Γεμιστά ψητά μήλα

Γεμιστά ψητά μήλα Γεμιστά ψητά μήλα
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 μεγάλα μήλα Bramley ή γκόλντεν
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado)
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζανιού βούτυρο,που το έχετε μαλακώσει)
  • ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1,5 ml (1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα σε σκόνη)
  • 30 ml (2 κουταλιές μπισκότα αμυγδάλου ratafia, κοπανισμένα)
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζάνι πέκαν, θρυμματισμένα)
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο και κατόπιν μεγαλώνετε στο διπλάσιο την κοιλότητα που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του εργαλείου. Χαράσσετε έναν κύκλο στη μέση περίπου του μήλου με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετείτε τα μήλα σε ταψί.Αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τα μπισκότα αμυγδάλου. Χτυπάτε το μείγμα, προσθέτετε τα πέκαν και τα φρουί γλασέ και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τα μήλα και καλύπτετε τη γέμιση με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνετε 45-60 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε