Gellato-Παγωτό

Gellato-Παγωτό Gellato-Παγωτό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 κρόκοι αυγών πολύ φρέσκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • βανίλια (κατά προτίμηση κλωναράκι)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας ή με μια πρέζα βανίλια σκόνη. Σε ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 84-85° C. Αυτή η θερμοκρασία είναι πριν αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κρύο σκεύος. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας, αν έχουμε βάλει, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας για 5 φορές τουλάχιστον. Όσες φορές ανακατεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε στην υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή οπότε θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της μηχανής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε