Γαύρος παστός

Γαύρος παστός Γαύρος παστός
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσολόγγι

Συστατικά

  • Γαύρο
  • Αλάτι χοντρό
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο σε φετάκια
  • Ξίδι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ψάρια, αφαιρούμε το κεφάλι και τους σχίζουμε κατά μήκος. Αφαιρούμε το κόκαλο, ξανακλείνουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι χοντρό, ξαναβάζουμε μια στρώση γαύρο, αλάτι, και τα αφήνουμε να σταθούν 3-4 ώρες.
Μετά ξεπλένουμε το γαύρο και τον στρώνουμε σε ανάλογο δοχείο, πάνω από κάθε στρώση ψαριού απλώνουμε μια στρώση  μαϊντανό και μπόλικο σκόρδο. Ο μαϊντανός πρέπει να είναι αρκετός ώστε να σκεπάζει τα ψάρια. Όταν τα στρώσουμε όλα, βάζουμε μια τελευταία στρώση μαϊντανό με σκόρδο και γεμίζουμε το σκεύος με ξίδι, έτσι ώστε να σκεπαστούν πολύ καλά. Το αφήνουμε έτσι για 13-14 ώρες και στη συνέχεια πετάμε το ξίδι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε