4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο χωρίς τα κεφάλια
- αλάτι
- κλωνάρια άνηθο
- φύλλα δάφνης
- λεμόνι σε ροδέλες
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια, τα στρώνουμε στο ταψί και σκεπάζουμε την επιφάνεια με μια στρώση από αλάτι. Μετά από 4 ώρες τα ξεπλένουμε ελαφρά στη βρύση. Τα τοποθετούμε σε ορθογώνιο δοχείο, βάζοντας ανάμεσα δάφνη, λεμόνι, άνηθο και ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν. Σε 2-3 ημέρες είναι έτοιμα για κατανάλωση.