Γαρδουμπάκια με μεσαρικά

Γαρδουμπάκια με μεσαρικά Γαρδουμπάκια με μεσαρικά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Εκτέλεση

Κόβετε τα αρνίσια εντόσθια, πνευμόνι,συκώτι, καρδιά και σπλήνα, σε μπαστουνάκια μακρόστενα. Το ίδιο κόβετε και την έγκλιση (το επίμηκες λιπάκι με γλυκάδια που είναι στη συκωταριά). Βάζετε ένα μπαστουνάκι από κάθε είδος μαζί σε δεματάκια, τα αλατίζετε και προσθέτετε μπόλικο πιπεράκι και δυόσμο. Το κάθε δεματάκι το τυλίγετε γύρω γύρω πρώτα με λίγο γαλάντερο και μετά με εντεράκι, και το δένετε.

Αραδιάζετε τα γαρδουμπάκια στο ταψί, τοποθετείτε ανάμεσά τους τα παχάκια και τα γλυκάδια της συκωταριάς, βάζετε λίγο αλάτι για να αλατιστούν τα εντεράκια και πάλι μπόλικο πιπέρι, ραντίζετε με βούτυρο (ή λάδι) και τα ψήνετε.

Είναι λιχουδιά και μεζεδάκι που απαιτεί καλό κρασί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε