Γαλοχυλός

Γαλοχυλός Γαλοχυλός
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αρκαδία

Συστατικά

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα να κάψει και αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι χτυπώντας ζωηρά με το σύρμα. Το μαγειρεύετε λιγάκι σε σιγανή φωτίτσα να γίνει μια κρέμα μέτρια. Το αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε. Μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τον χυλό σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Να μην είναι πιο χοντρό από 2,5 εκατοστά.

Το ψήνετε στο φούρνο να ροδίσει ελαφρά. Το κόβετε σε ρόμβους και το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε