Γαλοπούλα γεμιστή

Γαλοπούλα γεμιστή Γαλοπούλα γεμιστή
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 γαλοπούλα 2 κιλών
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό
  • λίγο λικέρ πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • βούτυρο
  • 25 γρ. κουκουνάρια
  • 25 γρ. σταφίδες
  • 1/2 φλιτζανιού ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό από τη γαλοπούλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τη γαλοπούλα:

  1. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί την τρίβουμε με τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού
  2. Την περιχύνουμε με το χυμό τους και το λικέρ. 
  3. Την αλατοπιπερώνουμε και την αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά με βούτυρο.

Για τη γέμιση:

  1. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τα εντόσθια, τον κιμά, λίγο νερό, το ρύζι, τα κάστανα κομμένα στα τέσσερα, τα κουκουνάρια, τη σταφίδα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο. 
  4. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και ράβουμε με κλωστή το άνοιγμά της. 
  5. Δένουμε με ένα σκοινάκι τα μπούτια της γαλοπούλας, την τοποθετούμε σε βαθύ ταψί, τη σκεπάζουμε και τη σιγοψήνουμε. 
  6. Ξεσκεπάζουμε τη γαλοπούλα λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, την περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και την αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε