Γαλλικκή κρεμμυδόσουπα

Γαλλικκή κρεμμυδόσουπα Γαλλικκή κρεμμυδόσουπα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 6 κρεμμύδια (περίπου 1 κιλό) σε ψιλές φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 9 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μακριά φραντζόλα γαλλικό ψωμί
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ή τσένταρ και επιπλέον, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο  για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε την φραντζόλα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν, γυρνώντας τις μια φορά. Τοποθετούμε λίγο  τυρί σε κάθε φέτα και τις ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε την σούπα με φέτες σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε