Γαλλική μπαγκέτα

Γαλλική μπαγκέτα Γαλλική μπαγκέτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10000 γρ. αλεύρι 55% αρτοποιίας
  • 5000 γρ. νερό
  • 250 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βελτιωτικό
  • 200 γρ. μαγιά
  • 1000 γρ. ξινάδι
  • 500 γρ. μαργαρίνη μαλακή

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όπως το χωριάτικο. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια 300 γρ. περίπου και τα πλάθουμε σε μπαλάκια που τα ξεκουράζουμε σε θρμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά περίπου. Πλάθουμε τα μπαλάκια σε σχήμα φυτιλιού για μπαγκέτα και τα τοποθετούμε στις ειδικές λαμαρίνες με κανάλια διάτρητα. Στοφάρουμε για 30 λεπτά και ψήνουμε στους 230°C για 30-35 λεπτά, αφού προηγουμένως έχουμε χαράξει στην μπακέτα λοξές σχισμές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε