Γαλλική μηλόπιτα

Γαλλική μηλόπιτα Γαλλική μηλόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. έτοιμη γλυκιά ζύμη για τάρτες, ξεπαγωμένη αν είναι κατεψυγμένη
  • κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Για την γέμιση:

  • 115 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 115 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 25 γρ. φλιτζανιού αλεύρι για όλες της χρήσεις

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 μήλα Braeburn
  • 60 ml κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
  • 15 ml νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε στο φούρνο μια λαμαρίνα να ζεσταθεί. Ανοίγουμς την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες 23 εκ.

Για την γέμιση:

Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Το απλώνουμε στην βάση της τάρτας και ισιώνουμε την επιφάνειά της.

Για το γαρνίρισμα:

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους και τα κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε ξύλο κοπής, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στη σειρά επάνω στην τάρτα, έτσι ώστε να μοιάζουν με τις ακτίνες ενός τροχού. Μπορούμε στη μέση της τάρτας να βάλουμε τις φέτες του μήλου τη μία πάνω στην άλλη για να χωρέσουν. Πιέζουμε τις φέτες επάνω στην τάρτα για να κολλήσουν. Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με το νερό και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι σε ένα μικρό μπολ. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρήλα με το  γλάσο μαρμελάδας. Τοποθετούμε την φόρμα της τάρτας πάνω στη ζεστή λαμαρίνα και ψήνουμε 45 λεπτά περίπου ώσπου να χρυσίσει η ζύμη και τα μήλα να αρχίσουν να ξεροψήνονται ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γλάσο και αλείφουμε τα μήλα. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε μαζί με σαντιγί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε