Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα Γαλατόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα

Συστατικά

  • 16 αυγά χωρισμένα
  • 2 lt και 600 ml γάλα
  • 460 γρ. ρύζι αλεσμένο
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • βανίλια και ξύσμα λεμονιού
  • 450 γρ. φύλλα ζαχαροπλαστείου
  • 600-700 γρ. βούτυρο

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 270 ml νερό
  • χυμό απο 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη· προσθέτετε το ρυζάλευρο και στη συνέχεια το γάλα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε και τα αρώματα και βάζετε το μείγμα στη φωτιά· ανακατεύετε αδιάκοπα μέχρι να δέσει, να γίνει κρέμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε 2-3 ώρες να κρυώσει. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνετε στην κρέμα απαλά να μην ξεφουσκώσουν.

Βουτυρώνετε καλά το ταψί του φούρνου, αρχίζετε να στρώνετε τα μισά φύλλα, στρώνοντας και στο πλάι για να τα γυρίσετε μετά. Βουτυρώνετε κάθε φύλλο απλόχερα. Αδειάζετε την κρέμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε