Γαλατόπιτα (β' συνταγή)

Γαλατόπιτα (β' συνταγή) Γαλατόπιτα (β' συνταγή)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1300 γρ. γάλα
  • 160 γρ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί , τα αδειάζουμε και ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε