Φρούτα με δύο σοκολάτες

Φρούτα με δύο σοκολάτες Φρούτα με δύο σοκολάτες
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • φρούτα, περίπου 24 κομμάτια (φράουλες, κεράσια, φέτες πορτοκαλιού, μεγάλες ρώγες σταφύλι χωρίς κουκούτσι,φυσαλίδες, κουμκουάτ, δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, αποξηραμένα ροδάκινα ή αποξηραμένα αχλάδια)
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα, καθαρίζουμε αυτά με τη σκληρή φλούδα, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να φτάσει στους 30 βαθμούς περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Καλύπτουμε μία λαμαρίνα με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Κρατώντας τα φρούτα από το κοτσανάκι τα βυθίζουμε κατά τα 2/3 στη σοκολάτα, αφήνουμε την επιπλέον σοκολάτα να στραγγίξει και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Βάζουμε τα φρούτα για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο, ώσπου να πήξει η σοκολάτα. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά ώσπου να γίνει λεία, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε με τη σειρά κάθε φρούτο βουτηγμένο στη λευκή σοκολάτα, το βουτάμε κρατώντας το από το κοτσάνάκι στη σοκολάτα κουβερτούρα απο την αντίθετη πλευρά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στη λαμαρίνα. Τα Βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο, ώσπου να πήξουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 με 15 Λεπτά.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε