Φραγκόκοτα με ζεστή σαλάτα γλυκοκολοκύθας

Φραγκόκοτα με ζεστή σαλάτα γλυκοκολοκύθας Φραγκόκοτα με ζεστή σαλάτα γλυκοκολοκύθας
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη φραγκόκοτα:

  • 2 στήθη φραγκόκοτας
  • 100ml ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλάκια ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα γλυκοκολοκύθας:

  • 200 γρ. γλυκοκολοκύθα σε κύβους
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
  • 50 γρ. σπόροι κουκουναριού καβουρδισμένοι
  • 1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου

Για το ντρέσινγκ:

  • 75ml μηλόξυδο
  • 225ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C. Αλείφουμε το κρέας με 1 κουταλάκι λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί, περιχύνουμε το ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σε άλλο ταψί, τοποθετούμε τους κύβους γλυκοκολοκύθας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε το τυρί, τους σπόρους κουκουναριού και τα φύλλα νεροκάρδαμου, προσθέτουμε την ψητή γλυκοκολοκύθα. Σε άλλο σκεύος, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω το στήθος φραγκόκοτας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε