Φραγκόκοτα με σάλτσα εστραγκόν και λεμόνι

Φραγκόκοτα με σάλτσα εστραγκόν και λεμόνι Φραγκόκοτα με σάλτσα εστραγκόν και λεμόνι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για την φραγκόκοτα:

  • 2 φραγκόκοτες χωρίς τα εντόσθια
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 150ml λευκό κρασί
  • 4-5 κλωναράκια φύλλα φρέσκου εστραγκόν ψιλοκομμένα
  • 75ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C.

Για την φραγκόκοτα: Αλείφουμε τις φραγκόκοτες με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις φραγκόκοτες στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθούν, κρατάμε τους χυμούς που έβγαλαν οι φραγκόκοτες κατά το ψήσιμο και κρατάμε τις φραγκόκοτες ζεστές.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε τους χυμούς της φραγκόκοτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για 25-30 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περνάμε τη σάλτσα από σίτα, συνεχίζουμε να βράζουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε