Φραγκόκοτα κρασάτη

Φραγκόκοτα κρασάτη Φραγκόκοτα κρασάτη
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φραγκόκοτες σε μερίδες
  • 150 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 750ml κόκκινο κρασί
  • 30ml κονιάκ
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 12 κρεμμύδια στιφάδου
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις φραγκόκοτες και τις τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον και το κρέας, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε αρκετό ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύπτει το κρέας και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας και βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να μειωθεί. Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για στιφάδο για 5-6 λεπτά. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε