Φοντάν πορτοκάλι

Φοντάν πορτοκάλι Φοντάν πορτοκάλι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
  • 300 γρ. φλούδα πορτοκαλιού
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 25 κερασάκια γλυκό
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 50 χαρτάκια-θήκες για φοντάν

Εκτέλεση

Καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τρίψτε τα χοντρά.Πλύντε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και βράστε τις σε άφθονο νερό να μαλακώσουν καλά.Στραγγιστέ τις και με ένα κουταλάκι αφαιρέστε το εσωτερικό άσπρο φλούδι τους.Περάστε τις από τη μηχανή του πουρέ.Βάλτε σε μία καθαρή κατσαρόλα τον πουρέ από τις φλούδες, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας νερό. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθεί το μίγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει.Πλάστε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τυλίξτε τα σε κρυσταλιζέ ζάχαρη και μετά βάλτε τα στα χαρτάκια. Τοποθετήστε στην κορυφή κάθε φοντάν μισό κερασάκι. Βάλτε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε