

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό καρυδόψιχα
- 1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 2 δόσεις άρωμα βανίλια
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα και διαλέγουμε αρκετά άσπαστα μισά καρύδια και τα βάζουμε στην άκρη για γαρνίρισμα. Τρίβουμε την υπόλοιπη καρυδόψιχα. Ρίχνουμε το γάλα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την βανίλια, την καρυδόψιχα και την ζάχαρη λίγη-λίγη ζάχαρη γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, να ενωθούν όλα τα υλικά και παίρνοντας λίγη-λίγη ζύμη, την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Κολλάμε επάνω σε κάθε μπαλάκι μισό καρύδι από κάθε πλευρά και τοποθετούμε τα φοντάν στο ψυγείο να σφίξουν, τουλάχιστον για 1 ημέρα.