Φλισκούνι ριγανάτο

Φλισκούνι ριγανάτο Φλισκούνι ριγανάτο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • το φλιγκούνι του χοίρου
  • 74 γρ. από το συκώτι του χοίρου
  • η καρδιά του χοίρου
  • 1 κομμάτι από το λεπτό έντερο του χοίρου (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά, σε πολλά νερά, το φλιγκούνι, την καρδιά και το συκώτι. Τα κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε νερό που βράζει, να ζεματιστούν. Εάν θέλουμε κόβουμε και κομμάτια από το λεπτό έντερο μήκους 30 εκατοστών περίπου. Τα έντερα είναι ήδη πλυμένα πολύ καλά, τους έχουμε αλλάξει πολλές φορές το νερό, με ένα καλάμι τα έχουμε γυρίσει ανάποδα για να καθαρίσουν τέλεια, τα έχουμε τρίψει με αλάτι και λεμόνια κομμένα σε τέταρτα για να μη μυρίζουν και τα έχουμε ξαναπλύνει. Τα κομμάτια αυτά του εντέρου τα διπλώνουμε, τους κάνουμε έναν κόμπο όπως όταν τυλίγουμε ένα σχοινί και τα ζεματίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφήνουμε για λίγο να βράσουν όλα μαζί κι όταν αρχίζει να σχηματίζεται αφρός, προσεκτικά τον αφαιρούμε συνέχεια, μέχρι να τελειώσει. Τα σουρώνουμε και κόβουμε τα κομμάτια της συκωταριάς σε μικρά κυβάκια πλάτους 3 εκ. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο συκώτι, το φλιγκούνι, την καρδιά και τα έντερα, μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με το λάδι, προσθέτοντας τη ρίγανη και 1/2 ποτήρι νερό, σε χαμηλή φωτιά, για μισή περίπου ώρα. Τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρονται ζεστά και με επιπλέον λεμόνι, εάν κάποιος επιθυμεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε