Φιλέτο γλώσσας με γαρίδες και μύδια

Φιλέτο γλώσσας με γαρίδες και μύδια Φιλέτο γλώσσας με γαρίδες και μύδια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 16 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
  • 16 μύδια καθαρισμένα
  • 16 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 150ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για τη σως:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές νερό
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 ποτήρια νερού βρασμένο γάλα
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες και τα μύδια, τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας ανάποδα και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε κάθε γλώσσα από 1 γαρίδα και 1 μύδι και τα τυλίγουμε σε ρολά. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο νερό και βάζουμε τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο με τις άκρες γυρισμένες προς τα κάτω. Τα σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφαιρούμε τα ρολάκια προσεκτικά για να μη σπάσουν και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Τέλος, τοποθετούμε τα ρολάκια σε ατομικά πυρίμαχα σκέυη, από πάνω τα μανιτάρια και περιχύνουμε με λίγο από το ζωμό.

Για τη σάλτσα:

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους με 2 κουταλιές χλιαρό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ζεστό νερό ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να σκάει στη μέση, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια και προσεκτικά, μη σβολιάσει και κολλήσει. Προσθέτουμε τα αυγά και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε πήλινα σκεύη, πασπαλίζουμε με γραβτέρα και τα ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε