Φιλέτα βουβαλιού πανέ με σάλτσα πιπεριών και ταμπουλέ

Φιλέτα βουβαλιού πανέ με σάλτσα πιπεριών και  ταμπουλέ Φιλέτα βουβαλιού πανέ με σάλτσα πιπεριών και  ταμπουλέ
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. βουβάλι φιλέτο
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 4 κρόκοι αυγών

Για τη σαλάτα ταμπουλέ:

  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 500ml βραστό νερό
  • 2 ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Για τη σάλτσα πιπεριών:

  • 1 κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/2 κουταλιά σπόρους κόκκινου και ροζ πιπεριού σπασμένοι
  • 1/2 κουταλιά σπόροι πράσινου πιπεριού σπασμένοι
  • 60ml μπράντι
  • 250ml κρέμα γάλακτος

Για το ντουκάχ - Dukkah:

  • 1/2 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη ανακατεμένο με λίγο αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη ανακατεμένο με λίγο αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά αποξηραμένα αρωματικά φυτά
  • 1/2 κουταλιά σουσάμι
  • 1/2 κουταλιά παπαρουνόσπορο
  • 100 γρ. σπόροι κουκουναριού
  • 1/2 κουταλάκι σιναπόσπορο θρυμματισμένο
  • 1/2 κουταλάκι σπόροι κόλιανδρου θρυμματισμένοι
  • 50 γρ. γαλέτα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βραστό νερό στο πλιγούρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τη μέντα, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις ντομάτες. Προσθέτουμε επίσης το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κρέας σε φέτες των 100 γρ. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντουκάχ. Πανάρουμε το κρέας στο αλεύρι, το αυγό και το μείγμα ντουκάχ.                                                                                          

Για τη σάλτσα :

Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με τους σπόρους πιπεριού. Προσθέτουμε το μπράντι, την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τηγανίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με τη σαλάτα ταμπουλέ και τη σάλτσα πιπεριάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε