Φιλέτα τόνου με σάλτσα εσπεριδοειδών

Φιλέτα τόνου με σάλτσα εσπεριδοειδών Φιλέτα τόνου με σάλτσα εσπεριδοειδών
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 φιλέτα τόνου, 200 γρ. το ένα
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 ½ φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές χυμό λάιμ
  • 3/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • 1/3 φλιτζανιού τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τους χυμούς λεμονιού, πορτοκαλιού και λάιμ με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ. Βράζουμε για 15 λεπτά και περνάμε τη σάλτσα από σίτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200?C. Πανάρουμε τα φιλέτα στο σουσάμι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 3 λεπτά. Κόβουμε το κάθε φιλέτο σε 4 φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε