Συστατικά
- 180 γρ. μπισκότα Digestive
- 1 φλιτζάνι καρύδια σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
- 1 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips)
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα, συμπυκνωμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε χάρτινη σακούλα κορνέ. Διπλώνουμε την επάνω άκρη της σακούλας για να κλείσει αεροστεγώς. θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός πλάστη. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ταψί για να ζεσταθεί. Αναμειγνύουμε σε ενα μπολ τα μπισκότα, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα στη βάση ενός πυρέξ 33x23 εκ. που δεν έχουμε βουτυρώσει. Πασπαλίζουμε με την καρύδα πάνω από τη βάση των μπισκότων και από πάνω με τα κομμάτια σοκολάτας. Ρίχνουμε το γάλα και σκεπάζουμε την σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Τοποθετούμε το πυρέξ πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες.