Φεσκλόπιτα

Φεσκλόπιτα Φεσκλόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά φέσκλα (σέσκουλα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • κανέλα
  • καρύδια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι φύλλο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα φέσκλα μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν το ζουμί τους, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι, την κανέλα, το πετιμέζι, τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε ενα ταψί, βάζουμε ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε τα φέσκλα, τα απλώνουμε στο ταψί και μετά βάζουμε και άλλο φύλλο από πάνω, αλείφουμε το επάνω φύλλο με λάδι και με λίγο σουσάμι και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε