Φασολάδα με σίσυρα

Φασολάδα με σίσυρα Φασολάδα με σίσυρα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 κουταλιές σίσυρα με το λίπος τους
  • 1/2 κιλό φασόλια ξερά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 5 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Όταν δημιουργηθεί αφρός τα ξαφρίζουμε και χύνουμε το νερό τους. Τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τα καρότα, το σέλινο, τον πελτέ ντομάτας, τα σίσυρα με το λίπος τους και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ακόμη περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει η φασολάδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε