4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φασιανός
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 κλωναράκι λεμονόχορτο
- 2 φύλλα γλυκολέμονου
- 30 γρ. βούτυρο
- 50ml λάδι
- 1 κουταλιά κύμινο
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Βράζουμε τον φασιανό σε νερό μαζί με το σέλερι, τα φύλλα γλυκολέμονου, το λεμονόχορτο και αλάτι. Μετά από 50 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον φασιανό στο νερό του για άλλα 50 λεπτά. Τον στραγγίζουμε, τον αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με κύμινο και σκορπίζουμε πάνω του το βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C αλείφοντας το κρέας κάθε τόσο με το λίπος του.