4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό φαγγκρί
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
- 100ml ελαιόλαδο
- 5 πρέζες μαϊντανό
- 30ml ξύδι
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Κάθε φορά που το νερό εξατμίζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το ψάρι αλατοπιπερωμένο. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ωρα περίπου. Μόλις ψηθούν τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, το ξύδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.