Έντερο γεμιστό με συκωταριά

Έντερο γεμιστό με συκωταριά Έντερο γεμιστό με συκωταριά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά
  • 1/2 κιλό έντερα αρνίσια
  • 1 ολόκληρο έντερο μοσχαρίσιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. καφέ ρύζι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 4 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. τσαγ. κανέλα
  • 1 κουτ. τσαγ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το νερό, τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά και τα αδειάζουμε σε ταψί. Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τα αρνίσια έντερα. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Με ένα χωνί αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο μοσχαρίσιο έντερο και το τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια. Χτυπάμε καλά τα 4 αυγά και με αυτά περιχύνουμε το φαγητό, το οποίο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε