Ελιόπιττες

Ελιόπιττες Ελιόπιττες
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό ζύμη ψωμιού
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • έλιές ζουπες
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την ζύμη, προσθέτουμε σε αυτήν το λάδι και ζυμώνουμε, μέχρι να ανακατευτούν καλά. Για την κάθε πίτα ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός δάχτυλου και μέγεθος ρηχού πιάτου. Βάζουμε στη μέση τις ελιές, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο, για να σκεπαστούν οι ελιές και οι πίτες να πάρουν μέγεθος πιάτου τσαγιού. Τις πιέζουμε με τα χέρια μας να ισιώσουν και τις βάζουμε στο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε