Ελιές τσακιστές

Ελιές τσακιστές Ελιές τσακιστές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 2 κιλά ελιές πράσινες

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ελιές, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο με νερό που το αλλάζουμε καθημερινά. Από το δοχείο αυτό παίρνουμε την ποσότητα των ελιών που θέλουμε κάθε φορά να ετοιμάσουμε, τις σπάζουμε με ένα σφυρί ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Αλλάζουμε το νερό καθημερινά ώσπου να ξεπικρίσουν. Μόλις ξεπικρίσουν (συνήθως αρκεί μια εβδομάδα, αλλά εξαρτάται και από τον τύπο της κάθε ελιάς) τις βγάζουμε από το νερό, τις αλατίζουμε και τις σερβίρουμε στο τραπέζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε