Ελιές τσακιστές στη σαλαμούρα

Ελιές τσακιστές στη σαλαμούρα Ελιές τσακιστές στη σαλαμούρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Παίρνουμε πράσινες ελιές και τις σπούμε μιά-μιά μέ τό σφυρί ή με πέτρα πάνω σ' ένα μάρμαρο ή σανίδι. Τις βάζουμε σε λεκάνη καί γεμίζουμε με νερό που το αλλάζουμε καθημερινά επί δέκα μέρες περίπου, ώσπου να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε τη σαλαμούρα καί τη ρίχνουμε στις έλιές, τις όποιες έχουμε βάλει σε βυτίνες (πήλινα δοχεία) ή πλακωτήρια  ή γυάλες ή πλαστικά δοχεία. Στίβουμε μέσα μπόλικα λεμόνια καί νεράντζια και προσθέτουμε 2 - 3 πιπεριές καφτερές και φέτες λεμονιού. Σκεπάζουμε τις ελιές με κλαδάκια άθρούμπας (θυμάρι) ή μάραθρου (άγριοάνηθου) και κλείνουμε με τα καπάκια των δοχείων, πιέζοντας τά κλαδάκια έτσι, ώστε νά χώνονται οι έλιές μέσα στή σαλαμούρα και να μη μαυρίζουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε