0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
Εκτέλεση
Διαλέγουμε πράσινες ελιές σκληρές χωρίς μαύρα στίγματα. Όπως είναι ολόκληρες, τις πλένουμε καί τις βάζουμε σε βυτίνα ή γυάλινα ή πλαστικά δοχεία. Γεμίζουμε με σαλαμούρα καί στίβουμε μέσα άρκετά λεμόνια καί νεράντζια. Άπό πάνω βάζουμε κλαδάκια από αθρούμπα (θυμάρι) ή μάραθρο (άγριοάνηθο), σκεπάζουμε και τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος. Τρώγονται, όταν γλυκάνουν (ξεπικρίσουν), μετά από έξι ως επτά μήνες ή και περισσότερο. Μπορούμε, προτού τις βάλουμε στή σαλαμούρα, να τις γλυκάνουμε πρώτα στο νερό, αλλάζοντάς το τακτικά.
"Οταν θέλουμε νά κάνουμε τσακιστές, παίρνουμε λίγες άπό τις κουλουμπητές, τις σπούμε καί άκολουθούμε τή συνταγή τών τσακιστών έλιών.