Εξωτική φρουτοοαλάτα με ντρέσινγκ από φρούτα του πάθους

Εξωτική φρουτοοαλάτα με ντρέσινγκ από φρούτα του πάθους Εξωτική φρουτοοαλάτα με ντρέσινγκ από φρούτα του πάθους
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μάνγκο
  • 1 παπάγια
  • 2 ακτινίδια
  • παγωτό βανίλια ή καρύδα, για το σερβίρισμα

Για το ντρέσινγκ:

  • 3  φρούτα του πάθους
  • ψιλοκομμένη φλούδα και χυμό από 1 λάιμ
  • 5 ml καρυδέλαιο ή φουντουκέλαιο
  • 15 ml μέλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την παπάγια, την κόβουμε στη μέση, με ενα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κομματάκια. Κόβουμε  τις δύο άκρες από τα ακτινίδια και τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής. Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε το κάθε ακτινίδιο κατά μήκος στη μέση και, κατόπιν, σε χοντρές φέτες. Αναμειγνύουμε όλα τα φρούτα σε μεγάλο μπολ.

Για το ντρέσινγκ

Κόβουμε κάθε φρούτο του πάθους στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε σε σουρωτήρι που βρίσκεται πάνω από μπολ. Πιέζουμε καλά τους σπόρους για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Χτυπάμε ελαφρώς το λάδι, το μέλι, τη φλούδα και το χυμό λάιμ και τα προσθέτουμε στο μπολ με τους χυμούς από τα φρούτα του πάθους. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα φρούτα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσουν και σερβίρουμε με παγωτό καρύδα ή βανίλια.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε