Εξωτικά φρούτα σε φόρμα tranche

Εξωτικά φρούτα σε φόρμα tranche Εξωτικά φρούτα σε φόρμα tranche
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες ης χρήσεις
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 25 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 15 ml κρύο νερό
  • 115 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, περασμένη από σουρωτήρι και ζεσταμένη

Για τη γέμιση:

  • 150 ml  πηχτή κρέμα γάλακτος και επιπλέον κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 450 γρ. ανάμεικτα φρούτα, όπως μάνγκο, παπάγια, carambola, ακτινίδιο και μαύρο βατόμουρο, κομμένα σε φέτες
  • 90 ml  μαρμελάδα βερίκοκο, σουρωμένη
  • 15 ml λευκό ρούμι ή ρούμι καρύδας

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τρίβουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό για να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα διάφανης μεμβράνης και τη χρησιμοποιούμε για να στρώσουμε μια φόρμα tranche 35χ 12 εκ. Αφήνουμε την επιπλέον ζύμη να προεξέχει από τα χείλη της φόρμας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της τάρτας, τη στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής, σκορπίζουμε λίγα ξερά φασόλια και την ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά. Κόβουμε την επιπλέον ζύμη, αλείφουμε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα που έχουμε ζεστάνει και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Για την γέμιση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και, μόλις πήξει, προσθέτουμε το τυρί μαζί με την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στην κρύα βάση της τάρτας και από πάνω τοποθετούμε τα φρούτα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με το ρούμι και την αλείφουμε πάνω στα φρούτα σαν γλασέ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε