Εκμέκ κανταϊφι

Εκμέκ κανταϊφι Εκμέκ κανταϊφι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 εκμέκ (ειδικό ψωμί, το οποίο κατασκευάζεται στην Πόλη)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • βανίλια
  • 1 ρολό καϊμάκι ή σαντιγί

Εκτέλεση

Παίρνουμε το εκμέκ, το οποίο έχει μέγεθος μεγάλου πιάτου, θυμίζει την κόρα του ψωμιού και αποτελείται από 2 κομμάτια με μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους. Το περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό. Περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει το υγρό και το στραγγίζουμε.

Βράζουμε 1 κιλό ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και το χυμό από 1 λεμόνι. Με το σιρόπι αυτό περιχύνουμε το εκμέκ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μεγάλο στρογγυλό ταψί. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο, περιχύνοντάς το κατά διαστήματα με το σιρόπι του ταψιού, μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο. Όταν κρυώσει, αναποδογυρίζουμε το ταψί σε ένα καπάκι κατσαρόλας και στη συνέχεια τοποθετούμε το εκμέκ κανταΐφι σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Αν δεν έχουμε καϊμάκι, σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού με σαντιγί και το τεμαχίζουμε σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια.

Αν έχουμε καϊμάκι, προσθέτουμε από μια ροδέλα πάνω σε κάθε κομμάτι εκμέκ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε