Εφτάζυμα (β' συνταγή)

Εφτάζυμα (β' συνταγή) Εφτάζυμα (β' συνταγή)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 5 κιλά σιταρένιο άλεύρι
  • 1 κιλο ρεβίθια
  • λίγη κανέλλα
  • λίγο άλάτι
  • 3-4 κλωνάρια δάφνη
  • σησάμι
  • μελάθι.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τά ρεβίθια και τό δαφνόνερο, δπως περιγράψαμε παραπάνω, και φτιάχνουμε κουρκούτι. Τό σκεπάζουμε καλά και τήν νύχτα σηκωνόμαστε νά τό δούμε. 'Αν έχει αφρίσει, τ' άφήνουμε δπως είναι. 'Αν δχι, προσθέτουμε ζεστό δαφνόνερο, τό άνακατεύουμε και τό ξανασκεπάζουμε· Τό πρωί μ' ένα φλυτζάνι κουρκούτι και λίγο άλεύρι φτιάχνουμε ζυμάρι. Τό σκεπάζουμε καλά και τό άφήνουμε νά φουσκώσει (φουσκώνει γρήγορα). Προσέχουμε δμως, νά μήν παρανέβει και ξυνίσει. Σέ μιά λεκάνη κοσκινίζουμε τό άλεύρι, προσθέτουμε τήν κανέλλα, τό ζυμάρι, τό κουρκούτι των ρεβιθιών και ζυμώνουμε μέ χλιαρό δαφνόνερο, όπου έχουμε διαλύσει και τό άλάτι. Πλάθουμε σέ ψωμιά, τά τυλίγουμε σέ σησάμι και μελάθι, τ' άφήνουμε σκεπασμένα ν' ανέβουν και τά φουρνίζουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε