Dobostorta -Τούρτα με μπισκότο και καραμέλα

Dobostorta -Τούρτα με μπισκότο και καραμέλα Dobostorta -Τούρτα με μπισκότο και καραμέλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη παρασκευή του μπισκότου:

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. πατατάλευρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη παρασκευή της κρέμας:

  • 120 γρ. ζάχαρη   
  • 100 γρ. νερό
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη


Για παρασκευή της καραμέλας:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό

 

Εκτέλεση

Για το μπισκότο:

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το πατατάλευρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε πολύ απαλά το ανακάτεμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε ένα μέρος από το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα 24 εκ. και σε πολύ λεπτό πάχος. Ψήνουμε στους 200° C για πολύ λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ανοικτό χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού το ξεκολλάμε από τη λαμαρίνα και το αφήνουμε. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 6 φορές γιατί χρειαζόμαστε 6 φύλλα.

Για την κρέμα:

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει αρκετά η ζάχαρη, να φτάσει στους 110° C. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ ρίχνοντας σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τα χτυπημένα αυγά. Στο τέλος ανακατεύουμε και τη σοκολάτα. Απλώνουμε λίγη κρέμα πάνω στο πρώτο φύλλο μπισκότου που φτιάξαμε, συνεχίζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και λίγη κρέμα, συνεχίζοντας έτσι μέχρι να τελειώσουν και τα 6 φύλλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Για την καραμέλα:

Αλείφουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια με λίγο λάδι και σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα καραμέλα. Προσοχή μην καεί. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στη λαδωμένη επιφάνεια. Με μια σπάτουλα και με γρήγορες κινήσεις την απλώνουμε σε λετπό φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει, τη σπάμε σε μικρά κομμάτια και γαρνίρουμε το γλυκό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε